ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΟΚ 2017

 
 
 
 
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
 
 
 
(Σ.Τ.Ο.Κ.)
 
 
 
 
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
 
 
 
 
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΕΝΤΑΞΗΣ  Σ.Τ.Ο.Κ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ποδοσφαιρικής Περιόδου 2016 - 2017
 
 
 
 
-1-
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ έχοντας υπόψη τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ένταξης,  το Καταστατικό της ΣΤΟΚ  και το Καταστατικό της KOΠ, τους Γενικούς Κανονισμούς, τους Κανονισμούς Πρωταθλημάτων, την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων των Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, περιόδου 2016/2017, τους Κανονισμούς IFAB, τους Κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών ποδοσφαιριστών της ΣΤΟΚ και της ΚΟΠ, τις περί Πρωταθλημάτων αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της, την τελική βαθμολογική κατάσταση  των Πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας των Ομοσπονδιών της ΣΤΟΚ, καθώς και τους Διεθνείς Κανονισμούς ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ:
 
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
 
Τους αγώνες του Πρωταθλήματος Ένταξης για την περίοδο 2016-2017 για την ανάδειξη των  ομάδων που θα ενταχθούν στην Επίλεκτη Κατηγορία  της ΣΤΟΚ και στΓραμματέαετάσχουν μέχρι  30 ομάδες από τις  12 Ομοσπονδίες μέλη της ΣΤΟΚ:
 
Οι αγώνες θα αρχίσουν την Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
 
Στο Πρωτάθλημα Ένταξης θα συμμετάσχουν όλες οι Ομοσπονδίες Μέλη της ΣΤΟΚ, ως ακολούθως:
 
ΠΟΕΛ : 4 Σωματεία
ΕΠΟΠΛ : 3 Σωματεία
ΠΑΑΟΚ : 3 Σωματεία
ΕΠΟΛ : 3 Σωματεία
ΑΟΚΝΕΛ : 3 Σωματεία
ΠΟΑΣΠ : 3 Σωματεία
ΠΟΑΛ : 3 Σωματεία 
ΟΠΝ ΣΕΚ : 2 Σωματεία
ΕΠΕΛ : 2 Σωματεία
ΑΠΟΕΣΠ : 2 Σωματεία
ΠΑΟ : 2 Σωματεία
ΠΟΕΠΑ : Δεν συμμετέχει
 
Τα Σωματεία για να μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση, πρέπει να έχουν ήδη καταθέσει εγκεκριμένο πιστοποιημένο Καταστατικό τους στη ΣΤΟΚ, διαφορετικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση.
 
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ
 
(α)   ΄Ολοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος Ένταξης  θα είναι μονοί όπως και ο τελικός, ο μικρός τελικός (3η - 4η θέση) και οι αγώνες κατάταξης μέχρι την 8η θέση που και πάλι θα είναι  μονοί και θα διεξαχθούν όλοι με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (Nock-out) σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η ΣΤΟΚ.
- 2 -
 
Στον Α’ Γύρο θα γίνουν 16 αγώνες ή τόσοι αγώνες ώστε στο Β’ Γύρο να συμμετάσχουν 16 ομάδες.
 
Στον Α’ Γύρο δεν θα κληρωθούν  μεταξύ τους oι Πρωταθλήτριες ομάδες των Ομοσπονδιών, ούτε και ομάδες από την ίδια Ομοσπονδία.
 
Σε περίπτωση που θα υπάρχουν  περισσότερες από τέσσερεις (4) θέσεις στο  Πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ, θα γίνουν αγώνες μονοί (nock-out) μεταξύ των ομάδων που θα αποκλεισθούν από την Προημιτελική Φάση και θα εφαρμόζεται ότι προβλέπεται στην παρούσα για τους μονούς αγώνες.
 
(β)   Νικήτριες ομάδες θα είναι οι επιτυχούσες το μεγαλύτερο ολικό αριθμό τερμάτων.  Σε περίπτωση που στο τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες έχουν πετύχει τον ίδιον αριθμό τερμάτων, θα δοθεί παράταση 30 λεπτών (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών το καθένα).  Εάν και πάλι κατά τη λήξη της ημίωρης παράτασης, ο αριθμός τερμάτων είναι ο ίδιος και για τις δύο ομάδες, θα εκτελεσθούν επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι), όπως οι εκάστοτε οδηγίες της ΦΙΦΑ για την ανάδειξη νικητή.
 
(γ) Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας, θα διεξαχθεί με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (Nock-out) με ένα μόνο αγώνα  σε  ουδέτερο γήπεδο.  Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά την κανονική λήξη του αγώνα, θα δοθεί παράταση 30 λεπτών (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών το καθένα) και εάν και πάλι υπάρξει ισοπαλία, τότε θα εκτελεσθούν επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες της ΦΙΦΑ για την ανάδειξη νικητή. 
 
(δ) Δευτεραθλήτρια θα είναι η ηττημένη ομάδα του τελικού.
 
(ε) Για την ανάδειξη της Τριταθλήτριας θα διεξαχθεί ένας αγώνας κατάταξης με τους ίδιους όρους του τελικού, μεταξύ των δύο ηττημένων ομάδων των ημιτελικών αγώνων. 
 
(στ)   Θα διεξαχθούν επίσης αγώνες κατάταξης μέχρι και την 8η θέση, με τους ίδιους όρους. 
 
ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ     
 
Οι ομάδες θα αγωνίζονται σε κλειστά γήπεδα, νοουμένου ότι  αυτά είναι εγκεκριμένα από την ΚΟΠ.
                           
4.     ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ
     
Σε περίπτωση στην οποία τα χρώματα της στολής των διαγωνιζόμενων ομάδων   είναι τα ίδια ή παρεμφερή, υποχρεούται σε αλλαγή στολής η ομάδα  που κληρώθηκε ως φιλοξενούμενη, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά μεταξύ των ενδιαφερομένων ομάδων.
    
-3-
 
    Οι στολές των τερματοφυλάκων πρέπει να είναι χρώματος διαφορετικού από τα χρώματα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών των ομάδων τους.  
 
Σε περίπτωση στην οποία ποδοσφαιριστής φέρει στολή χρώματος διαφορετικού από εκείνη της ομάδας του ή φανέλα χωρίς αριθμούς, θα αποκλείεται του αγώνα μέχρι να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις της παρούσας.
 
Οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα της ιδιότητας τους αυτής (περιβραχιόνιο).
 
5.   ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΦΑΝΕΛΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
 
Οι ποδοσφαιριστές των διαγωνιζομένων ομάδων πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους, σ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον ίδιο αριθμό τον οποίον έφεραν κατά την έναρξη του αγώνα.  Το ίδιο ισχύει και για τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές.
 
6.   ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΄Η ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
 
Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, χωρίς υπαιτιότητα των δύο διαγωνιζομένων ομάδων, τελείται ή επαναλαμβάνεται την
αμέσως επόμενη μέρα.  Η ευθύνη για τον ορισμό των ημερομηνιών διεξαγωγής των εν λόγω αγώνων ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Σ.Τ.Ο.Κ.
 
7.   ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 
 
Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΠ, όπως προβλέπεται στον Κανονισμό Διαιτησίας της ΚΟΠ.
 
8.   ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
 
    Όλα τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τα μετακινούμενα σωματεία.
 
ΦΥΛΛΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
 
Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται σχετικό έντυπο, «Φύλλον Εκκαθαρίσεως», που θα περιλαμβάνει το σύνολο των εσόδων και εξόδων και το καθαρό προϊόν ή τη ζημιά.
 
Τόσον το προϊόν, όσον και η ζημιά, ανήκουν εξ΄ ίσου στα διαγωνιζόμενα σωματεία, εφόσον πρόκειται για μονούς αγώνες.
 
10. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
 
Οι τιμές των εισιτηρίων των αγώνων που έχουν εγκριθεί από τον ΚΟΑ θα είναι €5 για όλα τα στάδια.
 
 
 
 
 
 
- 4 – 
 
ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
    
Τα δικαιώματα διαιτησίας των αγώνων θα  είναι €300.- (140 – 80 – 80), πλέον τα οδοιπορικά των διαιτητών, με βάση τις κλίμακες της ΚΟΠ.  Τα δικαιώματα θα πληρώνονται στο τέλος κάθε αγώνα.
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
    
Επιτρέπεται σ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα.  Απαγορεύεται ρητά η επανασυμμετοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα οποιουδήποτε από τους αντικατασταθέντες ποδοσφαιριστές.
 
Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής πρέπει να λαμβάνει γνώση για τα ονόματα έντεκα αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών κατ’ ανώτατο όριον, από τους οποίους θα επιλεγούν μέχρι τρεις.  Τα ονόματα των εν λόγω έντεκα ποδοσφαιριστών, πρέπει να καταγραφούν στο φύλλο αγώνος. 
 
    Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που αποβάλλεται από το διαιτητή.
 
ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
 
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο πριν, κατά τη διάρκεια των αγώνων και μετά τη λήξη των, επιτρέπεται η παραμονή μόνο στα πιο κάτω πρόσωπα:
 
Στους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας.
 
2. Στο γιατρό του αγώνα και σε ένα γιατρό από κάθε ομάδα. 
 
3. Σε ένα προπονητή κάθε ομάδας ή στον εκτελών χρέη προπονητή. 
 
Σε ένα βοηθό προπονητή ή στον εκτελών χρέη βοηθού προπονητή. 
 
Σε άλλα πέντε άτομα. 
 
Στο Γυμνασίαρχο του αγώνα. 
 
Όλων των πιο πάνω, τα ονόματα πρέπει να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνος.
 
Στους επίσημους φωτογράφους επισήμων πρακτορείων τύπου, δεδομένου ότι περιορίζονται σε συγκεκριμένους χώρους και δεδομένου ότι έχουν υποβάλει τα διαπιστευτήρια τους προς την γηπεδούχο ομάδα και τη ΣΤΟΚ. 
 
Απαγορεύεται ρητά η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο οποτεδήποτε δημοσιογράφων οποιουδήποτε ΜΜΕ πέραν των φωτογράφων.
 
 
 
 
 
-5-
 
Τηρουμένων των πιο πάνω, επιτρέπεται να ευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο συνεργεία τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα, εφόσον είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης  της ΚΟΠ ή της ΣΤΟΚ.
 
Στους Διαιτητές και τον Παρατηρητή του αγώνα. 
 
Σε έξι (6) νεαρά πρόσωπα που είναι επιφορτισμένα με την επαναφορά της μπάλας όταν εξέρχεται από τον αγωνιστικό χώρο.
 
Στην Αστυνομία για την τήρηση της τάξης.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ δικαιούται να προβαίνει και σε άλλες διευθετήσεις παρουσίας ατόμων εντός του αγωνιστικού χώρου αν κατά την απόλυτη κρίση της απαιτείται τέτοια διευθέτηση.
 
Η τήρηση των διατάξεων του άρθρου αυτού ανατίθεται στο Γυμνασίαρχο, ο οποίος και θα πρέπει να απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο κάθε άτομο που δεν είναι δικαιούχο.
 
Ο διαιτητής οφείλει να καταγράφει στο Φύλλο Αγώνα κάθε παράβαση του παρόντος άρθρου και κάθε αντικανονική παραμονή στον αγωνιστικό χώρο ατόμου ή ατόμων, όπως επίσης και αν ο Γυμνασίαρχος έχει επιτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί. 
 
 
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
Κατά τη διάρκεια των αγώνων του Πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες οφείλουν να φροντίζουν, ώστε να υπάρχει προσοντούχος ιατρός σταδίου σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.  Μη ύπαρξη προσοντούχου ιατρού σταδίου θα συνεπάγεται την μη έναρξη του αγώνα από το διαιτητή, με την ευθύνη και των δύο ομάδων.  Θα παρέχεται ευχέρεια μέχρι και 20΄ λεπτά για την έλευση προσοντούχου ιατρού, διαφορετικά ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προσοντούχος ιατρός σταδίου ή ο προσοντούχος ιατρός έχει αποχωρήσει, υπάρχει όμως προσοντούχος ιατρός μαζί με οποιαδήποτε ομάδα, τότε αναγκαστικά ορίζεται αυτός ως προσοντούχος ιατρός σταδίου και ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.  Σε περίπτωση που ο προσοντούχος ιατρός έχει αποχωρήσει από το στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν υπάρχει άλλος ιατρός για να τον αναπληρώσει, τότε ο αγώνας διακόπτεται με ευθύνη και των δύο ομάδων.  Προσοντούχος ιατρός σημαίνει τον ιατρό μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
 
15. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ‘Η ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ
  
Σε περίπτωση ματαίωσης ή διακοπής αγώνα λόγω αποχώρησης από το γήπεδο μίας από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, η μεν αποχωρούσα ομάδα θεωρείται ηττημένη, ανεξάρτητα από το μέχρι της στιγμής της αποχώρησης αποτελέσματος του αγώνα, η 
 
 
 
-6-
 
δε αντίπαλη ομάδα, θεωρείται νικήτρια.  Η αποχωρούσα ομάδα θα αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
 
Πέραν από τα πιο πάνω, ομάδα αποχωρούσα από τον αγώνα πριν τη λήξη του, παραπέμπεται υποχρεωτικά στη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ για εκδίκαση και επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.  Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα η οποία δεν προσέρχεται σε αγώνα.
 
16. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
     
Ποδοσφαιριστής  παρατηρηθείς (με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα)  από  διαιτητή  και  καταγγελθεί  στο φύλλο αγώνα κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, υπόκειται στις ακόλουθες ποινές :
 
(α) Σε   περίπτωση   των   δύο   πρώτων   παρατηρήσεων,  αυτόματος αποκλεισμός από τον αμέσως επόμενο αγώνα του  Πρωταθλήματος
 
(β) Σε    περίπτωση     επομένων     δύο     παρατηρήσεων,  αυτόματος αποκλεισμός από τον αμέσως επόμενο αγώνα του Πρωταθλήματος
 
(γ) Σε  περίπτωση  περαιτέρω  παρατηρήσεων,  αυτόματος    αποκλεισμός από   τον   αμέσως   επόμενο   αγώνα   του Πρωταθλήματος   για   κάθε παρατήρηση
 
(δ) Σε περίπτωση δεύτερης κίτρινης κάρτας στον ίδιο αγώνα, αυτόματος αποκλεισμός από τον αμέσως επόμενο αγώνα του Πρωταθλήματος. 
 
(ε) Σε περίπτωση απευθείας κόκκινης κάρτας, αυτόματος αποκλεισμός από τους 
δύο αμέσως επόμενους αγώνες πέραν του αποκλεισμού που θα επιβάλει ανάλογα η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ.
 
ΝΟΕΙΤΑΙ ότι παρατήρηση που γίνεται κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα πριν την αποβολή του ποδοσφαιριστή, δεν λαμβάνεται υπόψη για τους σκοπούς της παρούσης παραγράφου.
 
ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι οι οποιεσδήποτε παρατηρήσεις δεν ισχύουν για οποιοδήποτε άλλο Πρωτάθλημα. 
 
Ποινές που τυχόν θα επιβληθούν από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ και δεν εκτιθούν στο Πρωτάθλημα αυτό, θα ισχύουν στα Πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ μέχρι την έκτιση τους.  Ο ποδοσφαιριστής όμως δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε άλλο Πρωτάθλημα ΣΤΟΚ - ΚΟΠ, κ.λπ.
 
Τυχόν ποινές που έχουν ποδοσφαιριστές, προπονητές ή παράγοντες και/ή οποιοσδήποτε άλλος με οποιανδήποτε ιδιότητα, από οποιανδήποτε Δικαστική Επιτροπή, οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας, εκτός από την ποινή κίτρινης κάρτας, μεταφέρονται και εκτίονται και στο Πρωτάθλημα αυτό.
 
 
- 7 -
 
 
17. ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΗ
 
(α) Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος θα απονεμηθούν έπαθλα και μετάλλια στην Πρωταθλήτρια και στη Δευτεραθλήτρια ομάδα.
 
(β) Απαγορεύεται η αθλοθέτηση οποιουδήποτε αγώνα του Πρωταθλήματος με Κύπελλο, μετάλλια ή άλλα έπαθλα, χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ.
 
18. ΑΜΟΙΒΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ
    
Τα δικαιώματα των Παρατηρητών για κάθε αγώνα, θα  είναι €70.- πλέον τα οδοιπορικά με βάση τις κλίμακες της ΚΟΠ.  Τα δικαιώματα θα καταβάλλονται πριν ή μετά τη λήξη του αγώνα.
 
19. ΘΕΜΑΤΑ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ
    
Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς Πρωταθλημάτων θα ισχύει η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, περιόδου 2016/2017, αν και εκεί  δεν προβλέπεται θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ.
 
20. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
    
Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων του Πρωταθλήματος Ένταξης ορίζεται η Τετάρτη, 03.05.2017. ‘Ολες οι άλλες ημερομηνίες θα ορισθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ.
 
21. ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    
Οι εγγεγραμμένοι και επιβεβαιωμένοι στο Ενιαίο Μητρώο,  ποδοσφαιριστές πριν τις 28.02.2017, που φέρουν την ταυτότητά της ΚΟΠ.
 
Σωματείο δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές της ΚΟΠ .  
 
Ποδοσφαιριστής της ΚΟΠ θεωρείται εκείνος ο οποίος έχει έστω και μία (1) συμμετοχή σε αγώνα την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο με ομάδα της ΚΟΠ σε οποιοδήποτε επίσημο Πρωτάθλημα (2016-2017), εξαιρουμένων των περιπτώσεων που εμπίπτουν στο σχετικό Κανονισμό της 2ης μεταγραφικής περιόδου.  Δεν δικαιούνται συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ποδοσφαιριστές οι οποίοι παράλληλα είναι και ενεργά μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου και έχουν διαιτητεύσει επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος της ΚΟΠ κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.  Επίσης δεν δικαιούνται συμμετοχή οι ποδοσφαιριστές που έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Ακόμη δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε επίσημους αγώνες 
 
 
 
 
- 8 -
 
οποιασδήποτε άλλης Ομοσπονδίας του εξωτερικού την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 -2017 εξαιρουμένων των περιπτώσεων που εμπίπτουν στο σχετικό Κανονισμό της 2ης μεταγραφικής περιόδου.
 
Δικαιούνται συμμετοχής ποδοσφαιριστές που πληρούν  τα πιο πάνω κριτήρια και έχουν αγωνισθεί στα Πρωταθλήματα Futsal της ΚΟΠ.
 
    Σημειώνεται ότι απλή εγγραφή σε φύλλο αγώνος, χωρίς συμμετοχή στον αγώνα, δεν είναι συμμετοχή. 
 
Επίσης δεν δικαιούνται συμμετοχή σε αγώνα του Πρωταθλήματος ΄Ενταξης και όσοι αγωνίστηκαν με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της ΣΤΟΚ την περίοδο 2016-2017, εξαιρουμένων όσων έχουν μεταγραφεί στην ομάδα τους τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο (1η Ιανουαρίου - 31η Ιανουαρίου 2017).
 
Ακόμη δεν δικαιούνται συμμετοχή:-
 
(α) Ξένοι – Αλλοδαποί Ποδοσφαιριστές Ερασιτέχνες ή Επαγγελματίες.
 
(β) Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών κατά την 01.01.2016 που 
Κατά το 20ο έτος της ηλικίας τους δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ.
 
22. ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α.Σ.Υ.Α.
 
Οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος ΄Ενταξης έχουν υποχρέωση να έχουν μαζί τους  πρωτότυπο Ιατρικό Δελτίο του ΑΣΥΑ (ΚΟΑ) σε ισχύ. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να παρουσιάζει το δελτίο στο διαιτητή πριν τον αγώνα, διαφορετικά θα του απαγορεύεται   η   συμμετοχή   στον   αγώνα.   Τυχόν   συμμετοχή  του ποδοσφαιριστή χωρίς ή με ληγμένο το Ιατρικό Δελτίο, θεωρείται αντικανονική συμμετοχή με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις.
 
23. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ / ΕΦΕΤΕΙΟ
    
Η Δικαστική και το Εφετείο συγκροτούνται και συνεδριάζουν σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΣΤΟΚ.  Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είναι η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ και Εφετείο, το Εφετείο της ΣΤΟΚ (ΑΔΕΑΠ).
 
Η Δικαστική Επιτροπή θα εκδικάζει με βάση την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος των Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, περιόδου 2016/2017.  
 
Ενστάσεις και εφέσεις θα καταχωρούνται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος των Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, περιόδου 2016/2017. Οι ενστάσεις πρέπει να καταχωρούνται εντός 24 ωρών από τη λήξη του αγώνα μαζί με το παράβολο των €400 και οι Εφέσεις εντός 24 ωρών από την κοινοποίηση της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής, μαζί με το παράβολο των €800 ευρώ.
 
-9-
 
Η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων  πρέπει να γίνεται  48 ώρες από την καταχώρηση  της ένστασης ή της έφεσης.
 
24. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΚ
    
Στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ περιόδου 2017/2018 θα αγωνισθούν όσες ομάδες υπάρχει ανάγκη, δηλαδή όσες κενές θέσεις υπάρχουν, νοουμένου ότι πληρούν τα κριτήρια.
 
 
                       
Δρ. Μαρίνος Κ. Τιμοθέου Νίκος Γιατρού
Πρόεδρος ΣΤΟΚ                                                   Γενικός Γραμματέας ΣΤΟΚ