ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ Δ.Σ. 2015

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΩΡΑ: 18.30

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΛΥΣΗ” ΧΟΙΡΟΚΙΤΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 – 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μιχάλης Ιωάννου                 - Πρόεδρος

Λάμπρος Ζαχαρίου              - Αντιπρόεδρος

Ανδρέας Ξάνθου                  - Γενικός Γραμματέας

Γιαννάκης Ιωαννίδης           - Ταμίας

Κώστας Κωνσταντινίδης     - Οργανωτικός Γραμματέας – Β.Γεν.Γραμματέας

Ιάσονας  Χαπέσιης              -  Βοηθός Ταμίας

Μιχάλης Λοΐζου                    - Μέλος

Τρύφων Κοσμά                     - Μέλος

Γιώργος Στυλιανού              - Μέλος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Μιχάλης Ιωάννου                 - Πρόεδρος

Λάμπρος Ζαχαρίου              - Αντιπρόεδρος

Ανδρέας Ξάνθου                  - Γενικός Γραμματέας

Γιαννάκης Ιωαννίδης           - Ταμίας

Κώστας Κωνσταντινίδης     - Οργανωτικός Γραμματέας

 

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Παπασταύρου

 

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Γιώργος Μηχανικός

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανδρέας Πέτρου

Μάριος Ξενοφώντος

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βάκης Ερωτοκρίτου - Πρόεδρος

Αριστοτέλης Μισός - Αντιπρόεδρος

 

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Δ. ΚΟΠ

Ανθιμος Παπαχαραλάμπους

Πανίκος Καίλης

Κώστας Καπιτανής

 

ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Δ ΚΟΠ

Μιχάλης Ιωάννου

Ανδρέας Αντωνόπουλος

Παναγιώτης Γερασίμου

Σταύρος Προκοπίου

Δημήτρης Σταύρου

Κυριάκος Νεοφύτου

Νίκος  Γρηγοριάδης

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔ FUTSAL

Αντώνης Πέτρου

Ανδρέας Δημητρίου

Μάριος Σταμάτη

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Παναγιώτης Καϊλής – Πρόεδρος

Παναγιώτης Γερασίμου

Κυριάκος Νεοφύτου

Φρίξος Πέτρου

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω και φέτος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Παρατηρητών.

 

Aνέκαθεν οι Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου μας γίνονται πάντα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον γεγονός που τιμά όλους μας, αφού ο Σύνδεσμος αποτελείται από σοβαρά και μορφωμένα άτομα, τα οποία αγαπούν και σέβονται το λειτούργημα  του Παρατηρητή Διαιτησίας. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο την χρονιά που μας πέρασε, συνεδρίασε 7 συνολικά φορές και επιλήφθηκε διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχόλησαν τον Σύνδεσμο και τα μέλη μας.

Οι σχέσεις των μελών του Δ.Σ. ήταν άψογες, σεβάστηκαν ο ένας τον άλλον, αλλά πάνω απ΄όλα σεβάστηκαν όλοι τον Σύνδεσμο που εκπροσωπούμε. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη δουλειά που επιτέλεσαν τον χρόνο που πέρασε.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά κατά την οποία το έργο μας στιγματίστηκε και αμφισβητήθηκε από τις γνωστές καταγγελίες μέλους του Σ.Δ.Κ. στην Αστυνομία αλλά και στα Μ.Μ.Ε. Τα αποτελέσματα, σας είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

Μέλημα του Δ.Σ του Συνδέσμου ήταν και είναι να προσπαθήσει να επαναφέρει στην κοινή γνώμη το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τους Παρατηρητές που τόσο έχει κλωνιστεί από αυτές τις καταγγελίες.

Σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι διαρκής και σας καλώ όλους να επιδείξουμε την δέουσα σοβαρότητα υπευθυνότητα για ότι κάμνουμε σχετικά με το λειτούργημα του Παρατηρητή τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Καταδικάσαμε και καταδικάζουμε με βλελυγμία τις βομβιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι διαιτητές μας και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι η στήριξη μας θα είναι συνεχής και ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας στα πλαίσια της συνέχισης των σχέσεων του με το Σύνδεσμο Προπονητών εκπροσωπήθηκε από μέλη του ΔΣ κατά την τελευταία Γενική τους Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 28/05/15. Αξιωματούχοι των δύο Συνδέσμων συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία με σκοπό την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν για επίτευξη αυτού του σκοπού. Οι συνεργασίες όταν τα αντικείμενα συζήτησης είναι  κοινά για τους συμμετέχοντες, είναι βοηθητικές για γρήγορα και σωστά αποτελέσματα.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

Υπενθυμίζεται σε όλα τα μέλη ότι στην  ιστοσελίδα μας περιλαμβάνονται αρκετά στοιχεία και δραστηριότητες του Συνδέσμου που την κάνουν πλουσιότερη αλλά και αποδοτικότερη. Οι σελίδες της είναι πάντοτε ενημερωμένες για τη δική σας σωστή πληροφόρηση αλλά και για όσους άλλους επιθυμούν να ενημερωθούν για τα νέα του Συνδέσμου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ

Όπως σας είναι γνωστό έχουμε εκδώσει ειδικά σημειωματάρια τα οποία έχουμε όλοι προμηθευτεί που βοηθούν στην καλύτερη διεκπεραίωση του έργου μας. Αυτά τα σημειωματάρια είναι τα ίδια που χρησιμοποιούν οι παρατηρητές σε διεθνείς διοργανώσεις. Το ΔΣ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε επανέκδοση σημειωματαρίων διότι έχουν εξαντληθεί. Πριν να προχωρήσουμε στην επανέκδοση θα ήταν ορθό όσοι έχετε εισηγήσεις για βελτίωση του σημειωματαρίου να τις υποβάλετε στο ΔΣ το συντομότερο δυνατόν για να έχουμε χρόνο να τα επανεκδόσουμε πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου

ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ

Το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιττας με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους 2015, εγινε στο Χώρο που είμαστε σήμερα. Στην εκδήλωση παρέστησαν πρώην Προέδροι και αρκετά μέλη του Συνδέσμου μας, αλλά και ο Πρόεδρος και μέλη του Σ.Δ.Κ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλα τα μέλη μας που  έδωσαν αίμα  στις τρεις αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών, την αγωνιστική περίοδο που έληξε. Αυτές οι αιμοδοσίες ήταν:

  1. Παγκύπρια αιμοδοσία που έγινε στο Οίκημα του Σ.Δ.Κ.
  2. Στην Λάρνακα στις 20.03.15 εις μνήμη της Βέρας Χρίστου  Χαϊλή.
  3. Στη Λεμεσό στις 14.05.15 εις μνήμη των Χρίστου Σκαπούλλη, Αντώνη Αντώρκα σε συνεργασία με τις τοπικές Ομοσπονδίες ΑΟΚΝΕΛ – ΠΑΑΟΚ.

 Κατά τις πιο πάνω αιμοδοσίες οι συνάδελφοι έδωσαν αίμα σε συνάνθρωπους μας που πραγματικά το χρειάζονταν και παράλληλα τίμησαν συναδέλφους μας που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους, προσπαθώντας και με αυτό το τρόπο να κρατήσουμε άσβεστη την μνήμη τους. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να παρακαλέσω όσα μέλη έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν αίμα και δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αιμοδοτών να το πράξουν, διότι πραγματικά πρόκειται για μια πολύ αλτρουιστική και όμορφη  χειρονομία.

 

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΤΟ ΔΣ του Συνδέσμου συνέχισε τις προσπάθειες του για πληρωμή των αποζημειώσεων των Παρατηρητών, τες οποίες Σωματεία δεν κατέβαλαν στα μέλη μας για παιχνίδια στα οποία κλήθηκαν να είναι Παρατηρητές. Λήφθηκαν από πέρσι διαβεβαιώσεις από την Ομοσπονδία ότι θα καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα στους παρατηρητές. Για να γίνει αυτό ο Σύνδεσμος μας ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει κατάσταση των οφειλομένων στην Ομοσπονδία, μετά που θα γίνει και η τελευταία πληρωμή της  αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Το ΔΣ υπέβαλε έγκαιρα στην Ομοσπονδία την σχετική κατάσταση, όπως ανέλαβε υποχρέωση να κάνει και η οποία αφορά παιχνίδια τριών συγκεκριμένων Σωματείων τα οποία διαλύθηκαν. Αυτά τα Σωματεία είναι η ΑΛΚΗ, η Α.Ε. Πάφου και ο ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ Σωτήρας. Παρά τις προσπάθειες του ΔΣ δεν έγινε κατορθωτή η είσπραξη του οφειλώμενου ποσού που ανέρχεται στις 4,749 ευρώ για διάφορους λόγους, ο κυριότερος από τους οποίους είναι τα γεγονότα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες εναντίον αξιωματούχων του Ποδοσφαίρου. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Σ.Δ.Κ. με τον οποίο γίνονται από κοινού προσπάθειες για είσπραξη των οφειλωμένων. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό το θέμα είναι στις προτεραιότητες του Δ.Σ.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Με επιστολή της η ΚΟΠ ημερομηνίας 28.02.15, ενημέρωσε τα ΔΣ του Σ.Δ.Κ. και Παρατηρητών, ότι το τμήμα φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για τις αμοιβές όλων των Διαιτητών και Παρατηρητών, για όλες τες κατηγορίες για την περίοδο 2009 – 2014.

Κατόπιν προσφορών το ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών ανέθεσε σε Λογιστικό Γραφείο να  βοηθήσει στον χειρισμό του πιο πάνω σοβαρού θέματος. Η Επιτροπή που όρισε το ΔΣ να χειριστεί το θέμα αυτό είχε επαφές με την ΚΟΠ, Φόρο Εισοδήματος και με τους δύο Συνδέσμους (Παρατηρητών και Διαιτητών). Μετά από συλλογή στοιχείων και αριθμό συναντήσεων με τους λογιστές, παραδώθηκε στο γραφείο του Φόρου Εισοδήματος σχετική μελέτη ημερομηνίας 27.04.15 παρουσιάζοντας τις θέσεις μας επί του θέματος. Στην μελέτη αυτή εκτός από τα έσοδα των Διαιτητών και Παρατηρητών περιλαμβάνονται και τα έξοδα τα οποία εισηγούμαστε να τύχουν φοροαπαλλαγής. Το τμήμα φορολογίας μελετά τις θέσεις που έχουμε υποβάλει για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

ΧΟΡΟΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας διοργάνωσε για τους εορτασμούς των 30χρονων  χοροσπερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28.11.14 στο κέντρο Προσήλειο στη Λευκωσία. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κύριος Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ.κ. Κουτσοκούμνης, Κούμας και Μυλωνάς. Επίσης παρέστησαν οι κύριοι Χανς, Γιαπ, Σνούτι καθώς και ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ. Μιχάλης Αργυρού. Όλοι οι πιο πάνω καθώς και όλοι οι πρώην προέδροι του Συνδέσμου μας τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο Παρατηρητών αλλά και στο Ποδόσφαιρο γενικότερα. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε παρόμοια εκδήλωση και στο μέλλον.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Παρά το γεγονός ότι το ΔΣ απεφάσισε την διοργάνωση ενός ταξιδιού στο εξωτερικό στο οποίο θα συμμετείχαν μέλη μας με τις οικογένειες τους, στην προσπάθεια σύσφυξης ακόμη περισσότερο των σχέσεων μεταξύ των μελών μας, εντούτοις δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μικρής εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δυστυχώς η οικονομική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την πατρίδα μας αλλά και άλλοι λόγοι, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να μην μπορούν να συμμετάσχουν. Θα καταβληθεί προσπάθεια για διοργάνωση τέτοιας εκδήλωσης αργότερα. Ορισμένα μέλη μας συμμετείχαν στην εκδρομή του Σ.Δ.Κ. στα Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη και αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας των δύο Συνδέσμων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Εκ μέρους του ΔΣ θέλω να ευχαριστήσω θερμά  Οργανισμούς και πρόσωπα, που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση των στόχων μας.

Πρώτα από όλα  θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον  Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Διαιτητών για την μέχρι σήμερα  συνεργασία μας. Θα έχουμε στη συνέχεια κύριε Αναπλ. Πρόεδρε την ευκαιρία μέσα από συναντήσεις των δύο Συνδέσμων να βρούμε τους τρόπους εκείνους που πρέπει να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τες σχέσεις παρατηρητών- διαιτητών ούτως ώστε ο παρατηρητής να γίνει ο καθοδηγητής, ο βοηθός αλλά και ο φίλος του διαιτητή και να γίνει σαφές ότι ο σκοπός είναι κοινός δηλαδή η επιτυχία μιας διαιτησίας σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κύριο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε την ευγενή καλωσύνη να θέσει την εκδήλωση για τα 30χρονα υπό την αιγίδα του. Τον Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ, της ΚΟΠ για την άψογη συνεργασία που είχαμε προσδοκώντας στο μέλλον η συνεργασία μας να συνεχιστεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών μας αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

 Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Χανς Ρέιγκβαρτ, Γιαπ Ουίλεμπερτ τον διευθυντή της ΚΟΠ κ. Ανθούλη Μυλωνά, τον Διευθυντή του τμήματος διαιτησίας κ. Κώστα Κωνσταντίνου, τον Υπ/νο Ασφαλείας της ΚΟΠ κ. Σταύρο Σταύρου, αλλά και όλα τα Μέλη της ΕΔ όπως και της ΕΔ FUTSAL της ΚΟΠ για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για άνοδο της στάθμης του επιπέδου των Παρατηρητών της Κύπρου, γεγονός που αναμφισβήτητα θα βοηθήσει στην άνοδο του επιπέδου της διαιτησίας αλλά και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα.

Επίσης ευχαριστίες προς την Ολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση της αίθουσας για την διεξαγωγή των μονοήμερων σεμιναρίων του Συνδέσμου. Θα ήταν παράληψη μου να μην ευχαριστήσω τες Αρχές όλων των σταδίων και γηπέδων όλων των κατηγοριών, για τις διευκολύνσεις που παρέχουν στα μέλη μας.

Ευχαριστώ επίσης τα Μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου κυρίους Βάκη Ερωτοκρίτου και Αριστοτέλη Μισό, τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου μας κυρίους Ανδρέα Πέτρου και Μάριο Ξενοφώντος και τον Νομικό μας Σύμβουλο κύριο Γιώργο Μηχανικό, για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας για την μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους αγόρασαν λαχνούς, πρόσφεραν δώρα, έβαλαν διαφημίσεις στο περιοδικό μας καθώς και τα μέλη του ΔΣ που  βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης για τα 30χρονα του Συνδέσμου μας. 

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γα την συμπαράσταση στο έργο του ΔΣ του  Συνδέσμου μας και θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ